Καλαίσθητα έπιπλα μπάνιου

Η επιλογή των επίπλων μπάνιου φαντάζει όλο και πιο περίπλοκη καθώς οι επιλογές που μας δίνονται γίνονται όλο και πιο πολλές και πιο εξειδικευμένες. Εντούτοις, όπως και με καθετί άλλο στη ζωή, οι επιλογές μπορούν να γίνουν ευκολότερες εάν ξεκινήσουμε από τα βασικά. Οι ουσιώδεις αποφάσεις που καλείστε να πάρετε σχετικά με τα έπιπλα μπάνιου είναι πρώτον, εάν το στυλ τους θα είναι ρετρό ή μοντέρνο, και δεύτερον, εάν θα είναι εντοιχισμένα ή όχι.


Τα ρετρό έπιπλα έχουν αποκτήσει εξαιρετική δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των επίπλων μπάνιου και των ειδών υγιεινής ανταποκρίθηκαν σε αυτό το ενδιαφέρον του κόσμου δημιουργώντας ακόμη περισσότερες σειρές επίπλων μπάνιου και ειδών υγιεινής σε ρετρό στυλ. Στο στυλ αυτό ανήκουν έπιπλα τα οποία είναι μεν καινούργια αλλά θυμίζουν έπιπλα παλαιότερων εποχών…είναι ρομαντικά, συνήθως μπρούτζινα, και με αρκετά  διακοσμητικά στοιχεία στο τελείωμα των νιπτήρων (μοτίβα λουλουδιών ή ζώων) ή στις κορνίζες γύρω από τους καθρέφτες για παράδειγμα. Τα υλικά τους είναι φυσικά, ξύλο και μπρούτζος, ενώ η χρωματική παλέτα συνήθως περιλαμβάνει σκούρα χρώματα. Εάν ένα σκουρόχρωμο μπάνιο εμπίπτει στις χρωματικές σας προτιμήσεις και το θεωρείτε κι εσείς, όπως πολλοί άλλοι, χαλαρωτικό, τότε κάλλιστα θα μπορούσατε να εξετάσετε τέτοιου είδους έπιπλα.


Τα έπιπλα σύγχρονου design από την άλλη, χαρακτηρίζονται από σχεδόν παντελή απουσία διακοσμητικών στοιχείων. Τα μοντέρνα έπιπλα μπάνιου τείνουν να έχουν ίσιες, καθαρές γραμμές και κοφτές γωνίες που δίνουν μια γεωμετρική διάσταση στο χώρο. Φυσικά, κάποια από αυτά έχουν και καμπύλες, όπως βλέπουμε σε κάποιους οβάλ νιπτήρες, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση η έλλειψη διακοσμητικών στοιχείων είναι εμφανής. Στα μοντέρνα έπιπλα μπάνιου χρησιμοποιούνται κάποια φυσικά υλικά όπως η πέτρα και το μάρμαρο, αλλά κυρίως χρησιμοποιούνται μη φυσικά υλικά. Οι μπανιέρες και οι νιπτήρες είναι συνήθως κεραμικοί ή από ανοξείδωτο ατσάλι. Η αίσθηση που αποπνέουν τα έπιπλα αυτού του στυλ είναι πιο ανάλαφρη και αέρινη σε σχέση με τα ρετρό έπιπλα που συχνά χαρακτηρίζονται ως πιο «βαριά».


Και αφού, λοιπόν, αποφασίσετε ποια από τις δυο τάσεις θα ακολουθήσετε, η επόμενη απόφαση που πρέπει να πάρετε είναι εάν τα έπιπλα θα είναι εντοιχισμένα ή όχι. Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε πως τα εντοιχισμένα έπιπλα ταιριάζουν περισσότερο με το μοντέρνο στυλ επίπλων όπου τα ντουλάπια εντοιχίζονται περιμετρικά του μπάνιου για να δίνεται ακόμη πιο καθαρή η εικόνα των απλών γραμμών που επιβάλλει αυτή η τάση. Το πλεονέκτημα των εντοιχισμένων επίπλων είναι ότι χρησιμοποιείται κάθε διαθέσιμος χώρος του μπάνιου εντοιχίζοντας κάθε ντουλάπα και κάθε ντουλαπάκι στους τοίχους, ενώ το ίδιο εύκολα να χρησιμοποιούνται και μικροί χώροι του μπάνιου όπως οι γωνίες που μπορούν να αναδειχτούν σε εξαιρετικούς αποθηκευτικούς  χώρους.


Εντούτοις, αρκετοί πιστεύουν πως ένα πλήρως εντοιχισμένο μπάνιο δείχνει κάπως συμπιεσμένο ή ακόμη και λίγο κλειστοφοβικό και για το λόγο αυτό επιλέγουν να τοποθετούν κάποια κομμάτια σαν ανεξάρτητα έπιπλα στο χώρο. Όταν τα έπιπλα δεν είναι στριμωγμένα σε ένα χώρο τείνουν να δείχνουν το χώρο όπου βρίσκονται αρκετά πιο ευρύχωρο. Τα έπιπλα που δεν είναι εντοιχισμένα μπορούν ανά πάσα στιγμή να μετακινηθούν μέσα στο χώρο γεγονός που σας επιτρέπει να αλλάξετε το ύφος του μπάνιου σας χωρίς να χρειάζεται να το γκρεμίσετε και να το φτιάξετε από την αρχή!


Όπως διαπιστώνετε κι εσείς, μόλις πάρετε τις πιο σημαντικές αποφάσεις για τη διακόσμηση του μπάνιου σας, η επιλογή των επίπλων γίνεται παιχνιδάκι. Αποφασίστε πρώτα εάν θέλετε ρετρό ή πιο φουτουριστικό ύφος στο χώρο του μπάνιου και έπειτα αποφασίστε εάν τα έπιπλα θα είναι εντοιχισμένα ή όχι. Μόλις το κάνετε αυτό μπορείτε να ξεκινήσετε με την αναζήτηση των διαφόρων προτάσεων που σας δίνονται στην αγορά και να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε αυτό ακριβώς που φανταστήκατε!

Leave a Reply

Your email address will not be published.