Αρχιτεκτονική Κήπου

Η αρχιτεκτονική κήπων έχει εξελιχθεί σημαντικά στις μέρες και πολλοί είτε μισθώνουν τις υπηρεσίες των ειδικών για να τους διαμορφώσουν τον κήπο τους, είτε επειδή το έχουν μεράκι αναλαμβάνουν οι ίδιοι την αρχιτεκτονική διαμόρφωση του κήπου τους. Οι ειδικοί σίγουρα θα σας προσφέρουν επαγγελματικό αποτέλεσμα εάν όμως ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία, εμείς θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αγγίξετε το επαγγελματικό αποτέλεσμα!

Στην αρχιτεκτονική κήπου λαμβάνονται υπόψη κριτήρια από το μέγεθος και το σχήμα ενός κήπου ως και το μέγεθος και το σχήμα των φύλλων και των ανθών που θα έχουν τα φυτά που θα τοποθετηθούν σε αυτόν. Δοκιμάστε να δημιουργήσετε αντιθετικές δομές που θα προκαλούν ενδιαφέρον. Εξετάστε τα χαρακτηριστικά των φυτών που έχετε επιλέξει και φανταστείτε πως θα είναι ο χώρος όταν θα έχουν αναπτυχθεί αρκετά. Επιλέξτε τι είδους κήπο θα φτιάξετε (ανοιξιάτικο, φθινοπωρινό) για να φυτεύεστε και τα κατάλληλα λουλούδια. Δώστε ένα θέμα στον κήπο σας και χρωματικά αλλά και ανά είδος φυτών. Επιλέξτε για παράδειγμα τόνους του ροζ, του λευκού και του κίτρινου για τον ανοιξιάτικο κήπο σας και φυτέψτε τις τριανταφυλλιές μαζί με τις τριανταφυλλιές και όχι ανακατεμένες μαζί με τις τουλίπες και τους κάκτους…

Ας υποθέσουμε πως εργάζεστε σε έναν φθινοπωρινό κήπο. Οι αποχρώσεις του φθινοπώρου, το πορτοκαλί, το κόκκινο και το κίτρινο θα έχουν σίγουρα πρωταγωνιστικό ρόλο στον κήπο σας. Και όσο θα πλησιάζουν οι κρύες χειμωνιάτικες ημέρες, οι ζεστοί τόνοι του φθινοπώρου αλλά και οι τόνοι του ασημένιου, του χρυσού και του μπρονζέ θα αναδείξουν τον κήπο σας σε μια όαση χρωμάτων! Για παράδειγμα εάν χρησιμοποιήσετε φυτά όπως τα «African Marigold» (ταγίτης), το φυλλοβόλο δέντρο «Silver King» (λικιδάμβαρη) και τα «Bronze Coleus» θα έχετε χρωματικά ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Εάν πάλι τα χρώματα του φθινοπώρου σας δημιουργούν επιπλέον νοσταλγία για το καλοκαίρι που μόλις πέρασε, πρωτοτυπήστε επιλέγοντας πιο ροζ τόνους με πολλά μωβ χρυσάνθεμα για παράδειγμα. Τα «New England Aster» που ανήκουν στη ίδια ταξιανθία έχουν επίσης ωραίο μωβ χρώμα. Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε τα κοκκινο-μωβ «Love Lies Bleeding» ή επιστημονικώς «Amarandus Caudatus». Μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν την τελευταία και καλύτερη εντύπωση με τον κήπο τους λίγο πριν μπει ο χειμώνας…

Ανεξάρτητα από το ποια χρωματική παλέτα θα χρησιμοποιήσετε για τον φθινοπωρινό σας κήπο, επιλέξτε όσα περισσότερα χρώματα μπορείτε για να δημιουργήσετε ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αφήστε τα λουλούδια του φθινοπώρου να γίνουν ο τελευταίος χρωματικός προμαχώνας προτού ο χειμώνας μας χτυπήσει την πόρτα… Ο κήπος σας  θα θυμίζει χρωματικά το καλοκαίρι άσχετα εάν το αεράκι που τον διαπερνά θα φέρνει κάτι από κρύες παρακείμενες βουνοκορφές. Ο κήπος σας είναι ένα μοναδικό όπλο για να πολεμήσετε τη νοσταλγία του καλοκαιριού που πέρασε… Δημιουργήστε μια φθινοπωρινή χρωματική συμφωνία και δεν θα βγείτε χαμένοι! Ο χειμώνας θα μπει με τους καλύτερους οιωνούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.