Έξυπνες ιδέες που θα αναδείξουν ένα μικρό μπάνιο!

mikro mpanio3

Έξυπνες ιδέες που θα αναδείξουν ένα μικρό μπάνιο!

Το μπάνιο, κατά κοινή ομολογία, αποτελεί έναν από τους πιο μικρούς χώρους ενός σπιτιού και κυρίως ενός διαμερίσματος. Ωστόσο, στην πραγματικότητα ο χώρος αυτός μπορεί να διαμορφώσει μια ιδιαίτερη εντύπωση σε έναν καλεσμένο αλλά και να προσφέρει ατελείωτες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης στους οικοδεσπότες του. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να το μεταμορφώσετε σε έναν υπέροχο και λειτουργικό χώρο . Εδώ λοιπόν είναι μερικά έξυπνα μυστικά που θα κάνουν το μπάνιο σας να φαίνεται μεγαλύτερο και θα το μετατρέψουν σε έναν ευχάριστο και μοντέρνο δωμάτιο.

Εκ πρώτης όψεως οι μικροί χώροι χρειάζονται οπωσδήποτε φωτισμό για να δείξουν πιο ανοιχτοί και ευρύχωροι. Για αυτόν τον λόγο αποφύγετε τα σκουρόχρωμα πλακάκια και έπιπλα που μικραίνουν τους χώρους και δίνουν μια αίσθηση κλεισούρας. Επιπλέον εντυπωσιακά και στιλάτα φωτιστικά τοίχου ή και κρεμαστά φωτιστικά θα αναδείξουν το χώρο .Την ίδια στιγμή τα υπάρχοντα παράθυρα δεν θα πρέπει να καλύπτονται καθώς ο φυσικόmikro mpanio4ς φωτισμός θα μεγαλώσει οπτικά το μικρό σας μπάνιο.

Μια ακόμα έξυπνη ιδέα για ένα μικρό μπάνιο είναι οι μεγάλοι καθρέφτες. Τοποθετήστε έναν μεγάλο και κομψό καθρέφτη σε ένα σημείο του μπάνιου έτσι ώστε να αντανακλά το μεγαλύτερο δυνατό μέρος του χώρου. Αυτό θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου . Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε όμορφες και μικρές λεπτομέρειες δίπλα και απέναντι στον καθρέφτη όπως χρωματιστά βάζα με λουλούδια που θα δώσουν ζωντάνια στον μπάνιο σας.

Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε γυάλινα ράφια αντί για μεταλλικά ή πλαστικά που θα δώσουν την ψευδαίσθηση ότι τα αντικείμενα αιωρούνται καθώς οι γυάλινες επιφάνειες αφήνουν το φως να διαχέεται μέσα τους. Προσπαθήστε να επιλέξετε μικρά έπιπλα και είδη υγιεινής όπως μικρούς νιπτήρες και ντουλάπια που αντιστοιχούν στο μέγεθος του χώρου σας.

Όσον αφορά την διακόσμηση μια πολύ όμορφη στιλιστική επιλογή θα αποτελούσε η τοποθέτηση ξύλινων κάδρων που θα προσέδιδαν στο μπάνιο σας ένα vintage στοιχείο.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό το χρώμα στα πλακάκια και στους τοίχους χαρίζει ζεστασιά και ζωντάνια σε έναν μικρό μπάνιο .Δεν πρέπει να το παρακάνετε με πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς γιατί θα σας μπερδέψουν .Αντίθετα προσπαθήστε να αποδώσετε ένα ιδιαίτερο και μοντέρνο στιλ χρησιμοποιώντας απαλές αποχρώσεις και ήπιους συνδυασμούς . Η οροφή θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση .Αυτό θα δώσει την εικόνα ενός ψηλοτάβανου δωματίου.

Με λίγη φαντασία λοιπόν και στοχεύοντας στην απλότητα μπορείτε να μεταμορφώσετε το μπάνιο σας σε ένα καλαίσθητο και λειτουργικό δωμάτιο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες αλλά και στο εκλεπτυσμένο γούστο σας

Leave a Reply

Your email address will not be published.