Διακοσμώντας το βρεφικό δωμάτιο

Η διακόσμηση του δωματίου του μωρού σας μπορεί να φαντάζει εύκολη υπόθεση καθώς είναι κάτι  που το κάνετε με χαρά και μόνο συναισθήματα συγκίνησης μπορεί να σας προσφέρει. Ωστόσο διλήμματα στη διακόσμηση δεν παύουν να υπάρχουν. Η πληθώρα των προτάσεων διακόσμησης και εξοπλισμού του δωματίου του είναι τόσο μεγάλη που ενδέχεται να λειτουργήσει ακόμη και ανασταλτικά όταν έρθει η ώρα να αποφασίσετε το στυλ του δωματίου. Στη συνέχεια ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές που εάν τις έχετε κατά νου θα σας βοηθήσουν να κάνετε γρηγορότερα τις σωστές επιλογές.

Το πρώτο και πιο σημαντικό στο δωμάτιο ενός μωρού είναι η ασφάλειά του. Εάν πρόκειται να βάλετε παιχνίδια στην κούνια ή το παιδικό κρεβάτι, σιγουρευτείτε πρώτα ότι είναι αρκετά ασφαλή για το μωρό.

Το μωρό σας θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλές και χαλαρό όταν βρίσκεται μέσα στο δωμάτιό του. Ο χώρος που το περιβάλλει θα πρέπει να είναι φιλικός, χαλαρωτικός και να αποπνέει σιγουριά…κάτι από το ασφαλές περιβάλλον της πρότερης ύπαρξής του! Το να πετύχετε τις ισορροπίες αυτές δεν θα είναι πάντοτε εύκολη υπόθεση. Σίγουρα θα είστε πολύ ενθουσιώδης κατά τη διακόσμησή του και για το λόγο αυτό πρέπει φροντίστε να μην υπερβάλλετε και να υπερφορτώσετε το δωμάτιο. Εάν ανήκετε στους γονείς που αναδεικνύουν την καλλιτεχνική τους πλευρά σχεδιάζοντας ή ζωγραφίζοντας οι ίδιοι το δωμάτιο του μωρού τους θα βρείτε στην αγορά πολλά σχέδια και υλικά για το σκοπό αυτό.

Όταν θα έρθει η ώρα να αγοράσετε τα έπιπλα, καλό θα ήταν να επιλέξετε έπιπλα τα οποία θα ταιριάζουν με τα χρώματα που έχετε χρησιμοποιήσει ως τώρα στο δωμάτιο (στους τοίχους, τις κουρτίνες, τα χαλιά).  Για το λόγο αυτό είναι προτιμότερο να έχετε τελειώσει με τη διακόσμηση του δωματίου προτού επιλέξετε έπιπλα για να αποφασίσετε ευκολότερα για τα καταλληλότερα.

Τα παιδικά έπιπλα μπορεί να σας φανούν ακριβά αλλά κάποια από αυτά θα κρατήσουν χρόνια και για το λόγο αυτό πρέπει να τα αντιμετωπίσετε ως επένδυση. Υπάρχουν για παράδειγμα κούνιες-κρεβάτια, οι οποίες αργότερα γίνονται κανονικό παιδικό κρεβάτι. Με τον τρόπο αυτό δεν χρειάζεται να αγοράσετε και παιδικό κρεβάτι στο μέλλον.

Εάν έχετε στερέψει από διακοσμητικές ιδέες, θα μπορούσατε κάλλιστα να μιλήσετε και με άλλους γονείς για να πάρετε ιδέες. Ίσως σας δώσουν την έμπνευση που σας λείπει για να μετατρέψετε το δωμάτιο το μωρού σας στη πιο ζεστή φωλιά…μετά την αγκαλιά σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published.