Ένα καθιστικό σύμφωνα με τις αρχές του Feng Shui

Ο χώρος του καθιστικού είναι ο καταλληλότερος για να συγχρονίσετε το σπίτι σας με την αρχαία φιλοσοφία του Φενγκ Σούι διοχετεύοντας άπλετη θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι σας. Κανένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού δεν σας δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόσετε το Φενγκ Σούι καλύτερα από το σαλόνι. Και ο λόγος είναι γιατί το σαλόνι είναι ο κυρίως χώρος συνεύρεσης ολόκληρης της οικογένειας αλλά και των φίλων που σας επισκέπτονται. Το σαλόνι είναι ένας χώρος όπου μπορούν να ενεργοποιηθούν και οι 9 παράγοντες που χρησιμοποιούνται στο τετράγωνο του μπαγκούα.

Η μετατροπή του σαλονιού σας σε ένα «καλό» σαλόνι σύμφωνα με την κινεζική φιλοσοφία ξεκινά!

Για να προωθήσετε ένα καλό Φενγκ Σούι στο σαλόνι σας αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι η διαρρύθμιση του χώρου. Τα περισσότερα σαλόνια σχεδιάζονται σε σχήμα Γ όπου είτε η τηλεόραση είτε το τζάκι έχουν τον κύριο και πρωταγωνιστικό ρόλο. Αντιθέτως, τον κύριο και πρωταγωνιστικό ρόλο πρέπει να τον έχουν οι άνθρωποι σε ένα καθιστικό. Στο σαλόνι σχήματος Γ, οι άνθρωποι ενδέχεται να μην αισθάνονται άνετα χωρίς όμως να γνωρίζουν για ποιο λόγο.  Η ροή της ενέργειας δεν είναι καλή… Εάν όμως το καθιστικό διαμορφωθεί έτσι, ώστε οι καναπέδες και οι πολυθρόνες να είναι αντικριστά σε μια κυκλική διαρρύθμιση όλοι θα αρχίσουν να αισθάνονται πιο χαλαροί και ευδιάθετοι. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα προτιμήστε σκουρόχρωμα έπιπλα και ανοιχτόχρωμους τοίχους. Αυτή η απλή αναμόρφωση του χώρου σας προάγει την ροή της θετικής ενέργειας η οποία είναι και το κλειδί για το καλό Φενγκ Σούι ενός σαλονιού σύμφωνα πάντα με την κινεζική  φιλοσοφία.

Προσθέτοντας τώρα ένα κόκκινο και ένα χρυσό αντικείμενο στο σαλόνι σας, θα προωθήσετε την ύπαρξη χαρούμενων συναισθημάτων και θα κρατήσετε τις διαμάχες και φιλονικίες μακριά από το χώρο. Μικρές αλλαγές στη διαρρύθμιση του χώρου φέρνουν μεγάλες αλλαγές στη ροή της θετικής ενέργειας.

Κάτι ακόμη που μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε είναι να κρεμάσετε μια οικογενειακή σας φωτογραφία σε έναν ανατολικό τοίχο του σαλονιού. Σύμφωνα με το τετράγωνο του μπαγκούα, η περιοχή αυτή προάγει τις οικογενειακές σχέσεις. Τέλος, σε κάποιο νοτιοανατολικό τοίχο τοποθετήστε αντικείμενα αξίας καθώς αυτή είναι η περιοχή του πλούτο και της ευημερίας!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.