Έπιπλα Κήπου

Δεν είναι μόνο τα ωραία λουλούδια και το προσεγμένο και περιποιημένο γκαζόν που μπορούν να κάνουν ωραίο ένα κήπο. Αυτά φυσικά είναι και τα βασικά συστατικά της όασης του πρασίνου που έχουμε σπίτι μας, αλλά και εμείς μπορούμε με διάφορους τρόπους να τον κάνουμε ακόμα πιο ωραίο. Ένας από αυτούς δεν είναι άλλος από τα έπιπλα κήπου που μπορούμε να τοποθετήσουμε. Η άνοιξη μπήκε, ο καιρός ζεσταίνει και έτσι οι ώρες που περνάμε στον κήπο μας (όταν βρούμε λίγο πολύτιμο ελεύθερο χρόνο) θα γίνονται ολοένα και περισσότερες. Έτσι, πρέπει ο χώρος μας να είναι λειτουργικός, άνετος και φυσικά χωρίς υπερβολές.

Τραπέζια, καρέκλες, ομπρέλες, ξαπλώστρες, ψησταριές, μπορούν να δημιουργήσουν ένα ιδανικό τοπίο στον κήπο του σπιτιού μας. Με το γούστο μας αλλά και την τέχνη και το μεράκι μας μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Τα έπιπλα μπαμπού είναι από τα πιο δημοφιλή για την επίπλωση του κήπου μας. Μπορεί οι τιμές τους να είναι λίγο τσιμπημένες συγκριτικά με τα υπόλοιπα έπιπλα, αλλα η ποιότητα τους είναι εγγυημένη για πολλά χρόνια. Συν τοις άλλοις και από αισθητικής άποψης κατέχουν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των περισσοτέρων όντας κλασικά ωραία.

Εκτός από τα έπιπλα μπαμπού ωραία είναι και τα μεταλλικά έπιπλα. Αυτά που βλέπουμε στις παλιές ελληνικές ταινίες με τον Λάμπρο Κωσταντάρα να κατσαδιάζει στον κήπο του σπιτιού την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ωραία και κλασικά έπιπλα που προσφέρουν αρχοντιά στον κήπο μας. Δεν χρειάζονται συνεχώς μετακίνηση για να τα προστατέψουμε από τη βροχή. Με μια μπογιά ειδική για τη σκουριά μπορούμε να τα αφήνουμε εκτεθειμένα και σε τακτά χρονικά χρονικά διαστήματα να τα φρεσκάρουμε.

Μετά τα μπαμπού και τα μεταλλικά έπιπλα κήπου είναι και τα ξύλινα. Θέλουν φροντίδα και προσοχή από τις καιρικές συνθήκες ώστε να μην καταστραφούν σε μικρό χρονικό διάστημα και πάνε τζάμπα τα λεφτά μας.

Εκτός από καρέκλες και τραπέζια στον κήπο μας μπορούμε να τοποθετήσουμε ξαπλώστρες και ομπρέλες. Ειδικά αν έχουμε και πισίνα είναι το ιδανικό… σκηνικό γύρω από αυτήν. Και να μην έχουμε μπορούμε με άνεση να καθόμαστε και να μην μας ενοχλούν οι ακτίνες του ήλιου, εκτός αν θέλουμε να μαυρίσουμε!

Μια ψησταριά, κατά προτίμηση χτιστή, είναι ότι καλύτερο για τον κήπο μας. Εκτός ότι απαλλάσσουμε την κουζίνα μας από μυρωδιές που μπορούν να πάνε σε όλο το σπίτι, στις γιορτές και τις αργίες μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον κήπο μας και να καλέσουμε τους φίλους μας για ένα καλό τσιμπούσι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.