Επιλέγοντας έπιπλα για τη κρεβατοκάμαρα

Ας ξεκινήσουμε κατευθείαν με το πιο σημαντικό έπιπλο της κρεβατοκάμαρας – το κρεβάτι. Επισκεφθείτε αρκετά καταστήματα επίπλων για να επιλέξετε το καταλληλότερο μέσα από μια μεγάλη ποικιλία. Από ξύλινα μέχρι σφυρήλατα μεταλλικά ή επενδυμένα με ύφασμα, κατασκευασμένα από την οικονομική μελαμίνη ή από το πιο ακριβό ιταλικό ξύλο, κρεβάτια σε μοντέρνα ή κλασσικά σχέδια, σε απλές γραμμές ή με πολλά διακοσμητικά στοιχεία…το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχουν κρεβάτια για κάθε γούστο, κάθε ανάγκη και κάθε τσέπη! Ένα εξαιρετικό συνοδευτικό έπιπλο για το κρεβάτι σας θα ήταν και τα κομοδίνα – ένα ή δυο – ανάλογα με το πόσο χώρο έχετε.

Το επόμενο σημαντικό συστατικό στην επίπλωση ενός υπνοδωματίου είναι μια ντουλάπα με αρκετό χώρο για την αποθήκευση όλων των κλινοσκεπασμάτων και των ρούχων. Τα περισσότερα σπίτια έχουν εντοιχισμένες ντουλάπες, αλλά εάν εσείς δεν ανήκετε στους τυχερούς αυτής της κατηγορίας, βγείτε στην αγορά και επιλέξτε μια ντουλάπα…και γρήγορα! Η ντουλάπα είναι απαραίτητη στο υπνοδωμάτιο καθώς θα σας απαλλάξει από την ακαταστασία φροντίζοντας να είναι όλα επιμελώς τακτοποιημένα μέσα στους χώρους της.

Ένα ερμάριο είναι επίσης μια καλή επιλογή για να προσθέσετε έναν ακόμη αποθηκευτικό χώρο στο υπνοδωμάτιο. Τα περισσότερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρεμάσετε ρούχα ή για να «κρύψετε» μια μεγάλη τηλεόραση. Τα συρτάρια του ερμαρίου συνήθως είναι μεγάλα και μπορούν να χωρέσουν πληθώρα ρούχων, κλινοσκεπασμάτων ή αντικειμένων καθημερινής χρήσης. Προσθέστε έναν καθρέφτη στο φύλλο της ντουλάπας ή του ερμαρίου (εάν έχει φύλλα) και θα σας χρησιμεύσει και ως ένας πολύ βολικός χώρος για να ντύνεστε και να ετοιμάζεστε το πρωί

Ένα έπιπλο τουαλέτας είναι το επόμενο απαραίτητο έπιπλο σε μια κρεβατοκάμαρα. Ανάλογα με το πόσο χώρο διαθέτετε στο δωμάτιο, επιλέξτε ανάμεσα σε έναν απλό καθρέφτη που θα βρίσκεται στερεωμένος στην ντουλάπα ή τον τοίχο και προσθέστε και μια εταζέρα για να μπορείτε να τοποθετείτε κάποια αντικείμενα ή επιλέξετε να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό χώρο ο οποίος θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες της ένδυσης και περιποίησης σας (μπουντουάρ).

Συνήθως το έπιπλο τουαλέτα τοποθετείται δίπλα ή κοντά στο εσωτερικό μπάνιο για να μπορείτε να έχετε ευκολότερη πρόσβαση στα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης που σας χρειάζονται. Στο έπιπλο τουαλέτα το μέγεθος του καθρέφτη που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος του δωματίου σας. Ένας πολύ μεγάλος καθρέφτης θα φαντάζει ξένος σε ένα μικρό δωματιάκι (αν και θα ήταν το πιο εντυπωσιακό και ξεχωριστό κομμάτι μέσα σε αυτό, εσείς αποφύγετε τις υπερβολές). Μαζί με τον καθρέφτη θα πρέπει να υπάρχει και μια εταζέρα για να τοποθετείτε τα όποια προϊόντα και αντικείμενα χρησιμοποιείτε πιο συχνά και κάποια συρτάρια για τα υπόλοιπα. Υπάρχουν διαφόρων ειδών έπιπλα τουαλέτες, αυτά στα οποία μπορείτε και να καθίσετε (αποτελούνται δηλαδή από κάποιο τραπέζι και ένα σκαμπό ή μια καρέκλα) και αυτά που είναι μεγαλύτερα σε ύψος και έχουν αρκετά συρτάρια. Φυσικά και στα δυο είδη μπορείτε να προσθέσετε τον καθρέφτη της επιλογής σας, εάν δεν συνοδεύονται ήδη από κάποιον.

Δώστε τις τελευταίες πινελιές στο χώρο προσθέτοντας ένα όμορφο χαλάκι και ολοκληρώνοντας έτσι την συνολική αισθητική του δωματίου (αλλά και για πρακτικούς λόγους εάν δεν θέλετε να κρυώνουν τα πόδια σας τα πρωινά όταν σηκώνεστε από το ζεστό σας κρεβάτι). Η ποικιλία στα χαλιά είναι αναμφισβήτητα τεράστια! Τα χαλιά θα τα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και σχημάτων και το σημαντικό είναι να διαλέξετε κάποιο που θα ταιριάζει με το συνολικό διάκοσμο του υπνοδωματίου σας και θα δένει αρμονικά με τις κουρτίνες και τα κλινοσκεπάσματα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.