Ενεργειακά τζάκια

Το ενεργειακό τζάκι είναι ο συνδυασμός της σόμπα με το συμβατικό τζάκι. Ένα τζάκι που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από το κανονικό παραδοσιακό τζάκι που ξέρουμε όλοι. Μας προσφέρει την ατμόσφαιρα, τη ζεστασιά και την ομορφιά του τζακιού, αλλά με την απόδοση μιας ξυλόσομπας.

Αποτέλεσμα; Έχουμε πιο ζεστό χώρο, καλύτερη απόδοση από τα συμβατά τζάκια και επιπλέον κάνουμε και οικονομία στην ξυλεία μας. (με φόντο την καταστροφή των δασών).  Και λέμε καλύτερη απόδοση γιατί στα κανονικά τζάκια το μεγαλύτερο ποσοστό της θερμότητας το σκάει από την καμινάδα.

Με απόδοση από -10% έως 10% την ίδια ώρα που οι καυστήρες ορυκτών καυσίμων μας προσφέρουν απόδοση περίπου στα 80%.

Για αυτό σας προτείνουμε να εμπιστευτείτε το ενεργειακό τζάκι. Διαθέτει ένα κλειστό θάλαμο καύσης με εναλλαγή θερμότητας. Με την προσθήκη ενός βεντιλατέρ (μπορείτε να το αποκτήσετε από τα εξειδικευμένα καταστήματα) έχετε τη δυνατότητα να μεταφέρετε τη θερμότητα και στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού σας από εκείνό που βρίσκετε το ενεργειακό τζάκι. Μερικά από αυτά μάλιστα έχουν μηχανισμό επανάκαυσης των καπναερίων με δευτερογενή φλόγα. Έτσι, αυξάνουν σε μεγάλο ποσοστό την απόδοσή τους και μειώνουν τις πιθανότητες να εκδηλωθεί πυρκαγιά στην καμινάδα. Κάτι που γίνεται συχνά σε άλλες περιπτώσεις.

Τα ενεργειακά τζάκια είναι πλέον φιλικά στο περιβάλλον επειδή εκπέμπουν τους λιγότερους δυνατούς ρύπους. Με το φαινόμενο της διπλής φλόγας, την εκ νέου καύση των καπναερίων. Πριν αυτά περάσουν στη χοάνη της παραγωγής καίγονται με τη δευτερεύουσα φλόγα. Λίγο ακαταλαβίστικα, αλλά το θέμα είναι ένα. Το ενεργειακό τζάκι έχει πολλά περισσότερα θετικά από ότι αρνητικά σε σχέση με το συμβατό. Επίσης, πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας και λειτουργικής ευκολίας. Επίσης, προσφέρει ωραίο θέαμα με την καύση της διπλής φλόγας. Αλλά πάνω από όλα το ενεργειακό τζάκι προσφέρει απλόχερα  τη ζεστασιά που όλοι θέλουμε να έχουμε σπίτι μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.