Χαλιά για όλους τους χώρους

Εάν είστε σε κάποιο κατάστημα χαλιών και βλέπετε ένα χαλί το οποίο σας αρέσει το πιο πιθανό είναι να υπάρχει και κάποιο σημείο του σπιτιού σας για να το τοποθετήσετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έβαζαν ένα χαλί στον κυρίως χώρο του σπιτιού τους, στο σαλόνι, ενώ λίγοι είναι εκείνοι που συνειδητοποιούν πως τα χαλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους χώρους του σπιτιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαλί σε σχεδόν κάθε χώρο του σπιτιού σας, ανάλογα πάντα με το είδος του χαλιού και με το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο.

Τα χαλιά μπορούν να γίνουν κι αυτά μια από εκείνες τις μικρές διακοσμητικές παρεμβάσεις που δίνουν ένα άγγιγμα καλαισθησίας στο χώρο σας. Ταυτόχρονα θα έχουν και χρηστική αξία καθώς θα προστατεύουν το παρκέ, τους συνθετικούς μουσαμάδες δαπέδου και τις μοκέτες από την καθημερινή φθορά (πατημασιές και σύρσιμο καρεκλών) ενώ τους κρύους μήνες του χειμώνα θα κρατούν τη ζέστη μέσα στο σπίτι. Ένα μεγάλο χαλί στο κέντρο του καθιστικού σας είναι μια εξαιρετική ιδέα, γιατί όμως δεν εξετάζετε και τους άλλους χώρους του σπιτιού που θα μπορούσαν να «ντυθούν» με χαλιά; Άλλοι χώροι του σπιτιού, εκτός του σαλονιού, στους οποίους συνηθίζεται να τοποθετούνται χαλιά είναι οι τραπεζαρίες, οι διάδρομοι αλλά και το μπάνιο.

Εάν σκέφτεστε να βάλετε χαλιά στους διαδρόμους του σπιτιού σας εξετάστε την περίπτωση των χαλιών-διαδρόμων, τα οποία προτείνω ανεπιφύλακτα. Τα χαλιά-διάδρομοι είναι μακρύτερα σε μήκος και στενότερα σε φάρδος από τα κλασσικά χαλιά που όλοι έχουμε υπόψη μας. Είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά για τους διαδρόμους ενός σπιτιού, ενώ είναι ιδανικά ακόμη και για σκάλες τις οποίες όχι μόνο θα αναδείξουν αλλά θα τις κάνουν και πιο ασφαλείς αφού θα είναι πλέον και αντιολισθητικές!

Η τοποθέτηση ενός μεγάλου χαλιού στην τραπεζαρία σας ολοκληρώνει τη ζεστή και φιλόξενη εικόνα αυτού του τόσο ξεχωριστού χώρου του σπιτιού. Παράλληλα θα έχει και χρηστική αξία αποτρέποντας τις γρατσουνιές και τα σημάδια από το συνεχές σύρσιμο των καρεκλών στο δάπεδο το οποίο θα προστατεύεται και από τους λεκέδες εάν κάποιο ποτό ή φαγητό «προσγειωθεί» κατά τύχη σε αυτό.

Και επειδή σε κανέναν δεν αρέσει να ξυπνά το πρωί και να πατά σε ένα κρύο δάπεδο, ένα χαλί κάτω από το κρεβάτι σας ή μικρά χαλάκια σε κάθε μεριά του κρεβατιού σας θα σας διασφαλίσουν ζεστό ξύπνημα κάθε μέρα! Ειδικά εάν επιλέξετε να βάλετε ένα μεγάλο χαλί κάτω από το κρεβάτι σας αυτό θα αναδείξει τόσο το μέγεθος του κρεβατιού όσο και ολόκληρου του δωματίου. Εάν πάλι επιλέξετε να βάλετε μικρά χαλάκια σε κάθε μεριά του κρεβατιού σιγουρευτείτε πως θα έχουν κάποια αντιολισθητική επιφάνεια στο κάτω μέρος τους για να μην γλιστρήσετε όταν θα «τρέχετε» να ετοιμαστείτε για τη δουλειά σας τα πρωινά που ο ύπνος σας χαρίστηκε λίγο παραπάνω…
Τα χαλιά είναι μια απλή και έξυπνη διακοσμητική πρόταση για κάθε χώρο και για κάθε τσέπη, αντιμετωπίστε τα όπως τους πίνακες που χρησιμοποιείτε για να ομορφύνετε τους τοίχους σας. Τα χαλιά είναι οι πίνακες των δαπέδων σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published.