Τάσεις στα έπιπλα της τραπεζαρίας

elegant-contemporary-dining-roomΤα σύγχρονα έπιπλα, όπως και η σύγχρονη τέχνη χαρακτηρίζονται από το ασυμβίβαστο στυλ και τα πρωτότυπα σχέδιά τους. Οι περισσότερες διακοσμητικές προτάσεις με έπιπλα παλαιότερου στυλ παραμερίστηκαν για να αφήσουν χώρο στις νέες, καινοτόμες διακοσμητικές λύσεις του σήμερα. Το ξύλο αντικαταστάθηκε με διάφορα μέταλλα και συνθετικά υλικά ενώ και η χρωματική παλέτα διευρύνθηκε σημαντικά.

Modern_dream_home_in_italy_on_world_of_architecture_13Τα μοντέρνα, φουτουριστικά μα συνάμα εργονομικά έπιπλα είναι μια σύγχρονη τάση από την οποία δεν αποκλίνουν ούτε και τα έπιπλα της τραπεζαρίας. Για πολλούς όσα διαδραματίζονται στο χώρο της τραπεζαρίας αποτελούν την επιτομή της οικογενειακής ζωής καθώς εκεί συγκεντρώνεται η οικογένεια για να γευματίσει και γονείς και παιδιά μοιράζονται ουσιαστικό χρόνο μεταξύ τους. Τα μοντέρνα έπιπλα τραπεζαρίας προωθούν αυτήν την νοοτροπία της σύσφιξης των σχέσεων μιας οικογένειας φέρνοντας την οικογένεια πιο κοντά μέσα από την ιεροτελεστία του φαγητού. Σε αντίθεση με τις παλιότερες τραπεζαρίες οι οποίες εκτείνονταν σε μεγάλο μήκος και απομάκρυναν τους ανθρώπους μεταξύ τους, οι σύγχρονες τραπεζαρίες είναι άνετες μόλις για μια οικογένεια. Ο αριθμός των καθισμάτων ποικίλλει συνήθως μεταξύ 4 και 6, αν και υπάρχουν και μεγαλύτερες τραπεζαρίες με περισσότερα καθίσματα.

Οι μοντέρνες τραπεζαρίες έχουν απομακρύνει το ξύλο και έχουν ενσωματώσει διάφορα νέα υλικά στην κατασκευή τους. Κυλινδρικά μέταλλα και συνθετικές ύλες χρησιμοποιούνται κατά κόρον χάρη στην ελαφρότητά τους αλλά και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους. Ακόμη και οι προτάσεις στο design των επίπλων με τον καιρό έχουν αλλάξει. Οι κλασσικές καρέκλες με την ίσια ξύλινη πλάτη έχουν αντικατασταθεί με νέες πιο μοδάτες και εργονομικές, όπως οι καρέκλες με ενσωματωμένα μαξιλάρια στο κάθισμα και την πλάτη για παράδειγμα. Αυτές δεν παρέχουν μόνο μεγαλύτερη άνεση αλλά προσθέτουν και ξεχωριστή αισθητική στο χώρο όπου βρίσκονται. Τα τραπέζια επίσης είναι πιο συμπαγή και οι γυάλινες επιφάνειες είναι η απόλυτη νέα τάση! Σε πολλές τραπεζαρίες βρίσκουμε και μια περιστρεφόμενη επιφάνεια ενσωματωμένη στο τραπέζι, για να περιστρέφεται το φαγητό και να μπορούν να έχουν όλοι ευκολότερη πρόσβαση στο φαγητό χωρίς να ενοχλούν τους συνδαιτυμόνες τους2455dc_2.

Εκτός από τα απαραίτητα, το τραπέζι και τις καρέκλες, η επίπλωση της τραπεζαρίας περιλαμβάνει και βιτρίνες (σκρίνια) για να φυλάσσονται τα σερβίτσια, τα μαχαιροπίρουνα και τα διάφορα ποτήρια. Καθώς τα μοντέρνα έπιπλα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην εξοικονόμηση χώρου, υπάρχουν βιτρίνες με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους ικανές να φιλοξενήσουν ολόκληρη την προίκα σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published.