Πως μπορούν οι κουρτίνες να ομορφύνουν ένα σπίτι

Η ενασχόληση με το σπίτι είναι για πολλούς μια ευχάριστη ασχολία. Όλοι θέλουμε το σπίτι μας να δείχνει όμορφο και να αντικατοπτρίζει το γούστο μας. Εκτός από τα έπιπλα και χρώματα που επιλέγουμε για το σπίτι μας υπάρχουν κι άλλα πολλά διακοσμητικά στοιχεία και μικροπράγματα τα οποία μπορεί κανείς να προσθέσει σε ένα χώρο για να τον κάνει να δείχνει ομορφότερος και να του προσδώσει επιπλέον ενδιαφέρον. Οι κουρτίνες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Μπορούν να ανανεώσουν ένα χώρο και να αλλάξουν την ατμόσφαιρα ενός σπιτιού. Οι κουρτίνες είναι απαραίτητες σε κάθε δωμάτιο, άλλοτε για πρακτικούς λόγους (π.χ.: για να μην μπαίνει το φως του ήλιου μέσα στα δωμάτια) και άλλοτε καθαρά για διακοσμητικούς λόγους. Υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά χρώματα, σχέδια και υφάσματα στις κουρτίνες που δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να μην βρει αυτό που ψάχνει!

Ποια είναι όμως η χρηστικότητα των κουρτινών μέσα σε ένα σπίτι;

Ο  χρηστικός ρόλος της κουρτίνας είναι να προφυλάσσει τον προσωπικό μας χώρο από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων, των περαστικών, κτλ. Φυσικά και για να κρατά τη ζέστη μέσα στο σπίτι τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα, αλλά και για να ρυθμίζει το φως που θα περνά από τα παράθυρα όταν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια.

Τι είδους κουρτίνες θα πρέπει να αναζητήσετε για κάθε δωμάτιο;

Το θετικό στην αναζήτηση της κατάλληλης κουρτίνας για ένα χώρο έγκειται στη δυνατότητα  να επιλέγουμε μέσα από χιλιάδες είδη… Κάθε άνθρωπος έχει το δικό γούστο, το δικό του στυλ και αυτό αντικατοπτρίζεται και στο πώς θα ήθελε να είναι οι κουρτίνες του σπιτιού του. Αυτό που αρέσει σε κάποιους, δεν αρέσει απαραίτητα σε όλους και για το λόγο αυτό η δυνατότητα να επιλέξουμε τις κουρτίνες που θέλουμε μέσα από μια τεράστια ποικιλία εγγυάται και την πραγματοποίηση της κάθε μας διακοσμητικής φαντασίωσης! Εάν δεν έχετε ιδέα τι είδους κουρτίνες θέλετε, κοιτάξτε τα χρώματα και τα σχέδια του δωματίου στο οποίο θα τις τοποθετήσετε καθώς έτσι θα πάρετε μια ιδέα για το ποιες αποχρώσεις θα πρέπει να σας ενδιαφέρουν. Υπάρχουν διάφορα είδη κουρτινών, από χοντρό ή λεπτό ύφασμα, με κρίκους, με τιράντες, υπάρχουν οι ρολοκουρτίνες ή οι τύπου ρόμαν, απλά για να αναφέρουμε μόνο μερικές από αυτές. Η μεγάλη ποικιλία, βέβαια, ενδέχεται να περιπλέξει την επιλογή σας αλλά εάν αποφασίσετε πρώτα τι είδους κουρτινόξυλο θέλετε δεν θα είναι τόσο δύσκολο, καθώς οι επιλογές σας αμέσως αμέσως θα περιοριστούν σε συγκεκριμένα είδη κουρτίνας.

Οι τιμές στις κουρτίνες ποικίλλουν. Ξεκινούν από πολύ οικονομικές και φτάνουν μέχρι και τις πολύ ακριβές όταν πρόκειται να αγοράσετε μια εξαιρετικής ποιότητας κουρτίνα. Η τιμή σχετίζεται συχνά και με το εάν θα χρησιμοποιήσετε κάποιον πολύπλοκο μηχανισμό ανάρτησης ή όχι. Γενικά, όλα εξαρτώνται από το προσωπικό σας γούστο, το είδος και την χρήση της κάθε κουρτίνας.
Τι πρέπει να έχετε κατά νου όταν αγοράζετε κουρτίνες;

Υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία καλό θα ήταν να προσέξετε όταν αγοράζετε κουρτίνες. Κάποια από αυτά είναι:

-Το ακριβές μήκος και πλάτος των κουρτινών που χρειάζεστε για κάθε παράθυρο.
-Εάν βρείτε κάποιες κουρτίνες οι οποίες σας αρέσουν αλλά είναι λίγο μεγάλες για το παράθυρο που θέλετε, ρωτήστε εάν  θα μπορούν να τις μεταποιήσουν έτσι ώστε να ταιριάζουν σωστά στο παράθυρό σας.
-Το ποσό που διατίθεστε να ξοδέψετε για την αγορά κουρτινών.
-Το σχέδιο και στυλ των κουρτινών που επιλέξατε πρέπει να ταιριάζει με το υπόλοιπο δωμάτιο.

Πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας και τον υπόλοιπο διάκοσμο ενός χώρου προτού επιλέξετε τις κουρτίνες που θα τοποθετήσετε σε αυτόν διαφορετικά ενδέχεται να αγοράσετε κάτι το οποίο τελικά δεν θα δένει αρμονικά με το υπόλοιπο ντεκόρ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.