Έπιπλα γραφείου για όλο το σπίτι

Στο σχολείο είχαμε τα μαθήματα για το σπίτι, με λίγα λόγια το homework. Τώρα πολλοί είναι αυτοί που.. αναγκάζονται ή και με τη θέληση τους να εργάζονται και στο σπίτι. Ο φόρτος εργασίας είναι τόσο μεγάλος με αποτέλεσμα να τον μοιράζουν στο γραφείο, αλλά και στο σπίτι.  Έτσι, είναι στο χέρι μας να κάνουμε αυτές τις ώρες εργασίας στο σπίτι μας ευχάριστες σαν να είμαστε κανονικά στο γραφείο μας. Αυτό έχει να κάνει φυσικά με τη διαμόρφωση του χώρου που εργαζόμαστε στο σπίτι μας. Αν υπάρχει ελεύθερο δωμάτιο τότε μπορούμε κάλλιστα να το μετατρέψουμε σε κανονικό γραφείο και να εργαζόμαστε με άνεση και ευχάριστα από το ίδιο μας το σπίτι αποδίδοντας ακριβώς όπως όταν θα ήμασταν στο γραφείο μας.

Σύμφωνα με επιστήμονες και πολλές έρευνες που έχουν γίνει κατά το παρελθόν η απόδοση ενός εργαζόμενου αυξάνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό όταν το περιβάλλον εργασίας είνα άνετο, λειτουργικό και ευχάριστο.

Περνάμε ξανά στο θέμα μας που είναι η οργάνωση ενός μίνι εργασιακού χώρου  στο σπίτι μας. Στην περίπτωση που έχουμε ένα ολόκληρο στη διάθεση μας τότε τα πράγματα είναι εύκολα. Μπορούμε να τοποθετήσουμε μεγάλες βιβλιοθήκες έτσι ώστε να έχουμε… απλωμένα και στη διάθεση μας όλα τα βιβλία ή τα έγγραφα που χρειαζόμαστε για τη δουλειά μας.

Στη συνέχεια επιλέγουμε το έπιπλο του γραφείου που είναι και έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο. Αναλόγως με το μέγεθος του δωματίου επιλέγουμε και το έπιπλο. Καλό θα ήταν να είναι όσο πιο μεγάλο γίνεται έτσι ώστε να χωράει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop η desktop), αλλά να μένει και χώρος για τις δουλειές που έχουμε εκτός υπολογιστή.

Η επιλογή της καρέκλας είναι και αυτή πολύ σημαντική. Εφόσον οι ώρες που θα περνάμε στο γραφείο είναι αρκετές η καρέκλα θα πρέπει να είναι όσο πιο άνετη γίνεται. Να είνα άνετη για να μην έχουμε προβλήματα με τη μέση μας τα επόμενα χρόνια. Αν το γραφείο που επιλέξουμε δεν έχει συρτάρια, τότε θα πρέπει να τα αγοράσουμε, αφού είναι το άλφα και το ωμέγα σε ένα γραφείο.

Στην περίπτωση που δεν διαθέτουμε ένα δωμάτιο μπορείτε να δημιουργήσετε μικρές… γωνιές που θα εργάζεστε εκεί. Στην κρεβατοκάμαρα σας ή στο σαλόνι σας αναλόγως με το πόσο μεγάλα είναι τα δωμάτια μπορείτε να τοποθετήσετε εκεί το γραφείο σας και τα συναφή για να εργάζεστε. Φυσιολογικό είναι να μην έχετε την ίδια άνεση με την περίπτωση του δωματίου, αλλά με την κατάλληλη επιλογή επίπλων μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας. Μοντέρνα γραφεία που θα πρέπει να ταιριάζουν στο στυλ των δωματίων που θα τα βάλετε. Στο σαλόνι παραδείγματος χάρη υπάρχουν έπιπλα που είναι και γραφεία και την ίδια στιγμή είναι μίνι μπαρ. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια…

Leave a Reply

Your email address will not be published.